Пчелини ''Каров“
Bulgarian English Russian
Пчелини ''Каров“
Рейтинг
УжаснаОтлична 

                                                                 

 

Пчелинът води началото си от 1970г и се намира в близост до с.Развигорово което е на 20 км от град Шумен .Състои се от два стационарни пчелина пригодени за добиване на мед,пчелен прашец и пчелно млечице, и трети пчелин за производство на пчелни майки с капацитет до 1000 майки годишно за задоволяване нуждите от качествени майки на пчелините.Работи се със ЛР кошери.

От няколко години е въведена технология на работа с Triple reina (семейства с три майки)система. Тази система е взаимствана от пчеларството в Чили и Канада, състои се от три семейства в по два шестрамкови корпуса долепени един до друг. Над трите семейства се поставят десетрамкови корпуси отделени с ханеманова решетка. Triple технология на работа се хакактеризира с много по високи добиви от единичните семейства.

                                                                   

Пчелините разполагат и със собствена дърводелска работилница оборудвана с професионални машини за производство и ремонт на инвентар. С цел прилагане на добри пчеларски практики е оборудвано специално помещение с линия за първична обработка на меда и останалите видове пчелни продукти. 

                                       

Ако желаете да се запознаете още по отблизо с работата на Пчелини "Каров" може да го направите от тук YOUTUBE

Ще продължим да ви запознаваме с опита и начина на работа на колегите! Пчелар.Нет

Eмил Янев - пчелар: GSM: 0887701375