Господин Каров: Майко производство, три плей система
Bulgarian English Russian
Господин Каров: Три плей система
Рейтинг
УжаснаОтлична 

На 21.02.2018 година 18:00 часа, Лекция на Господин Каров, в сградата на Областна Управа Бургас! Тема на лекцията: Майко производство, три плей система, и начин на работа. Пчеларски опит от остров Тенерифе.

Пчелинът води началото си от 1970г и се намира в близост до с.Развигорово което е на 20 км от град Шумен .Състои се от два стационарни пчелина пригодени за добиване на мед,пчелен прашец и пчелно млечице, и трети пчелин за производство на пчелни майки с капацитет до 1000 майки годишно за задоволяване нуждите от качествени майки на пчелините.Работи се със ЛР кошери. Член е на Българска Пчеларска Развъдна Асоциация.

 


pchelinkarov.maikoproizvodstvo5


                                                                            


                                
                                                             
                                  

От няколко години е въведена технология на работа с Triple reina (семейства с три майки)система. Тази система е взаимствана от пчеларството в Чили и Канада, състои се от три семейства в по два шестрамкови корпуса долепени един до друг. Над трите семейства се поставят десетрамкови корпуси отделени с ханеманова решетка. Triple технология на работа се хакактеризира с много по високи добиви от единичните семейства.
triplei
maiko.proizvodstvo

Eмил Янев - пчелар: GSM: 0887701375