Членове на Управителния съвет на Пчеларско Сдружение Бургас
Bulgarian English Russian
Представяне на Членове на УС на Пчеларско сдружение Бургас
Рейтинг
УжаснаОтлична 

Основните цели на ПЧЕЛАРСКО СДРУЖЕНИЕ БУРГАС: подпомагане, развиване, образоване и защитаване интересите на пчеларите; защитаване и опазване пчелните семейства; поддържане екологичното равновесие в природата; създаване и опазване на медоносната растителност; организиране мероприятия, свързани с доставка на консумативи и реализация на пчеларска продукция; организиране мероприятия по образование на подрастващото поколение;

Членуването в сдружението е доброволно, без ограничения по възраст и пол. Добре дошли са всички пчелари, радеещи за просперитета на пчеларството и пчелите.


                                                                                                                                                                                                                                                 Обединението прави силата!

 

                                                                                                 Членове на Управителния съвет на Пчеларско сдружение Бургас:
Аз съм
д-р Пламен Димитров, на 38 години. Завършил съм Ветеринарния техникум, а впоследствие и Тракийския университет в Стара Загора.


Потомствен пчелар съм, отглеждам пчели от 15-годишен, трупал съм професионален опит в България, в пчеларски ферми в САЩ – Уисконсин, а в Полша съм завършил курс по изкуствено осеменяване на пчелни майки.

През 2016 г. получих приз Най-добър пчелар на Бургаска област от Областната експертна комисия по животновъдство към Областна дирекция Земеделие.

Притежавам 235 кошера в четири пчелина в с. Вълчин и с. Ведрово, общ. Сунгурларе, и в с. Сигмен и с. Драганци, общ. Карнобат.

За мен истинските пчелари са или потомствени, или хора, хронично и неизлечимо болни от пчеларство – аз съм и от двата вида.


Казвам се Емил Янев, на 34 години, от Бургас. Започнах да се занимавам с пчеларство преди 8 години, като преди това съм помагал на баща ми. Може да се каже, че съм второ поколение пчелар. Баща ми имаше четири пчелни семейства, но след като почина, аз започнах да се занимавам с тях. През годините пчелинът нарастваше, в момента разполагам със 100 пчелни семейства, с тенденция да се увеличават. Работя с нови Лангстрот–Рут кошери, боядисани с боя на водна основа. Пчелин Янев се намира в Бургаска област, в момента съм в процес на създаване на втори пчелин.От три години работя с основи от собствен восък, а, що се касае за машини за добив на мед и восък, съм заложил на сръбски инвентар.

 Идеята за силно работещо дружество зрее отдавна сред нас. И поради една или друга причина, не се осъществи досега. Радвам се, че се събрахме съмишленици и доведохме разговорите през годините до реални действия, като в крайна сметка в Бургас се роди Пчеларско сдружение Бургас. Събрали сме се млад и амбициозен екип, целящ по-бързо да обедини пчеларската общност в областта.

 

Желая успех на всички колеги през новата пчеларска година!
Аз съм
Павлина Кесерджиева, на 37 години, майка на 3 деца, по професия икономист.


Първата ми среща лице в лице с пчелите беше преди повече от 10 години, когато съпругът ми Румен Кесерджиев (потомствен пчелар) спря внезапно автомобила с думите „видях рой”, а аз, колкото и да се взирах от другата страна на шосето, не открих никъде образана наш познайник от Англия – Рой МакКин (който често гостуваше в България)...


Чак сега си давам сметка как въпросният рой, който хвана мъжът ми тогава, преобърна живота на моето семейство.


Днес, за добро или зло, сме горди стопани на 3 регистрирани животновъдни обекта, разположени в 3 общини, с 230 пчелни семейства. Стопанството ни е оборудвано с изцяло нова техника и инвентар, прилагаме подвижно пчеларство.


Непреклонен идеалист съм и вярвам, че сдружението ще донесе на всички пчелари от областта на първо място поддръжка, взаимопомощ и ще открие много нови хоризонти.
Аз съм
Георги Кръстев, от Айтос, на 29години.

Потомствен пчелар съм, от малък помагах на пчелина на дядо ми, чи
ито пчели в крайна сметка наследих.

Истинската любов към пчелите се развиваше с всяко ново знание, което усвоявах. Започнах с
един пчелин и добиването само на мед, докато в момента съм горд собственик на три пчелина, разширявайки дейността си и с
добиването на почти всички пчелни продукти.


Отдал съм се изцяло на пчеларството и с това издържам семейството си.

 

Смятам, че за да се развиваме като пчелари, трябва да сме единни! Кръвната ми група е Пчелар положителна!

 

 

 

Казвам се Ангел Ангело
в, на 48 години.


Никога не бях се доближавал до кошер, докато преди години не попаднах на един научно- популярен филм за живота на пчелите. След като го изгледах няколко пъти, се „влюбих” в тези създания и това доведе до пълен обрат в начина ми на живот.


Зарязах кариерата, която градях дълги години в сферата на търговията, и се отдадох изцяло на отглеждането на пчели.


В момента се грижа за около стотина семейства, разположени в два пчелина.

 

 

 

 

Аз съм Янчо Червенков, на 41 години, от Бургас. През 2001 г. закупих първите си кошери и станах пчелар. Пчеларствам в полите на Странджа планина, общ. Приморско, с. Ново Паничарево.

 

Радвам се, че открих съмишленици, искащи да създадат нещо полезно, помагайки на хората, занимаващи се с пчеларство.

 


 Aз съм Георги Атанасов на 44 години, от Бургас.


След 13 години емигрантски живот, през 2010-а се завърнах в родината, a припечеленото инвестирах в дългогодишната ми мечта: природа, чист въздух и няколко кошера.В момента обгрижвам 140 пчелни семейства, разположени в два пчелина, намиращи се в с. Воден, общ. Болярово
.

 

 

 

 

 

 

Eмил Янев - пчелар: GSM: 0887701375