ПЧЕЛАРСКО СДРУЖЕНИЕ БУРГАС
Bulgarian English Russian
ПЧЕЛАРСКО СДРУЖЕНИЕ БУРГАС
Рейтинг
УжаснаОтлична 

 

 В разкъсвания от проблеми сектор Пчеларство се „роди“ ново сдружение

Вчера, (10.01.2018) в Областна управа Бургас пчелари - ентусиасти, поставиха основите на ново ПЧЕЛАРСКО СДРУЖЕНИЕ БУРГАС. На учредителното събрание присъстваха 20-на пчелари от Бургаска област. За председател на Управителния съвет единодушно бе избран д-р Пламен Димитров. За членове на УС бяха избрани Емил Янев, Павлина Кесерджиева, Георги Кръстев, Георги Атанасов, Янчо Червенков  и  Ангел Ангелов.

Основните цели на ПЧЕЛАРСКО СДРУЖЕНИЕ БУРГАС бяха определени в следните направления: подпомагане, развиване, образоване и защитаване интересите на пчеларите; защитаване и опазване пчелните семейства; поддържане екологичното равновесие в природата; създаване и опазване на медоносната растителност; организиране мероприятия, свързани с доставка на консумативи и реализация на пчеларска продукция; организиране мероприятия по образование на подрастващото поколение;

След учредителното събрание, на неформална среща бе подготвен и работен календар на предстоящите събития на сдружението: лекции, практически мероприятия на терен, посещения на изложения и пазари и други идеи, които ще бъдат обсъдени на предстоящото  Общо събрание на сдружението. Членуването в сдружението е доброволно, без ограничения по възраст и пол. Добре дошли са всички пчелари, радеещи за просперитета на пчеларството и пчелите.

Обединението прави силата!

Eмил Янев - пчелар: GSM: 0887701375