Кошер с подвижни пчелни рамки
Bulgarian English Russian
Кошер с подвижни пчелни рамки
Рейтинг
УжаснаОтлична 

През 1848 г., след като се е преместил във Филаделфия, г-н Langstroth, с помощта на съпругата си, започва да експериментира кошери с различни форми, но без да прави специални подобрения в тях до 1851 г., когато той създава кошер с подвижни пчелни рамки. Такива пчелни рамки се използват и до настоящия ден с предпочитане пред всички останали. Този факт е отбелязан в дневника му, под дата 30 .10.1851, със следната забележка:

"Използването на тези рамки, аз съм уверен, ще даде нов тласък за лесно и печелившо управление на пчелите".

През 1852 изобретението на кошера с подвижни пчелни рамки е цялостно завършено и кошерът е патентован на 5 Октомври същата 1852 година.

Оригинален кошер на Лангстрот с магазинна част от кутиики за мед (познатите ни днес рамчета с мед)

 

 

 

Кошер на Лангстрот с магазинна част, комплектована с оригинални рамки на Лангстрот Това изобретение, което му осигурява перфектен контрол над всички пити от кошера, му дава възможността и да направи много забележителни изводи и случайни открития в пчеларството, повечето от които той записва в книгата си, посветена на живота и естествената история на медоносната пчела. Първото издание на произведението "Langstroth on the Hive and Honey-bee," : a bee-keeper's manual (Лангстрот за кошера и пчелата – ръководство за пчеларя) е било публикувано през 1853 г.в 378 страници с издател „Hopkins, Bridgman & company”, а в подготовката му, той е значително подпомогнат от своята талантлива съпруга. Източник: beehive.blog.bg/

Eмил Янев - пчелар: GSM: 0887701375