Kонкурс за детка рисунка “Земята, пчелите и хората”
Bulgarian English Russian
Kонкурс за детка рисунка “Земята, пчелите и хората”
Рейтинг
УжаснаОтлична 

crazybee

Kонкурс за детка рисунка “Земята, пчелите и хората” КОНКУРС ЗА РИСУНКА "ЗЕМЯТА, ПЧЕЛИТЕ И ХОРАТА"·24 МАРТ 2018 Г. Конкурсът за детска рисунка на тема „Земята, пчелите и хората ” е посветен на Международния ден на Земята - 22 април.

В света на материалното и забързано ежедневие, намираме все по-малко поводи да се усмихваме и радваме на нещата, които ни вълнуват и харесват. Конкурсът за детска рисунка ни пренася в света на приказното и вълшебно царство на децата, изпълнено с настроение и емоции!


crazybee1

Конкурсът за детска рисунка на тема „Земята, пчелите и хората ” е посветен на Международния ден на Земята - 22 април. Денят на Земята е нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души, насочен към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

Целта на конкурса е да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие в Република България и в частност Община Бургас. Регламент: Всеки участник може да участва в конкурса с не ограничен брой творби. Крайният срок за получаване на творбите 16.04.2018 година.

Произведенията могат да бъдат изпратени препоръчани по пощата, куриерска или предавани лично на адрес: гр. Бургас, ул. „Райна Княгиня“ 11, до Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас (бившото ОДК). Всяка една от творбите ще бъде сканирана от организаторите и поместена във фейсбук страница на събитието, където ще може да се гласува онлайн. От 18.04.2018г., до 20.04.2018г., в Експозиционен център Флора Бургас ще бъде организирана изложба на творбите.

Участници: Разпределени в следните групи: I- ва група: II, III, IV група ( детски градини) ІІ-ра група: - I- IV клас вкл. (училища) III-та група: V- VII клас вкл. (училища)

Тематичен обхват: „Опазване на Земята и пчелите от хората“; „Живот на Земята без пчели“; „Деня на Земята“. Жанров обхват: В конкурса могат да участват творби на: - живописта и графиката /рисунка, карикатура/; - скулптурата и приложно-декоративните творби /стъклопис, керамика, кукли/ Материали и техники: По избор. Формат на листа: А3 Всяка творба да съдържа следната информация: - трите имена на автора; - клас, училище или ДГ, извънкласно звено, ръководител; - точен адрес; - телефон и e-mail за контакт на участника и родител/или учител/

Оценяване на творбите: Компетентно жури ще присъди по три награди във всяка от възрастовите групи. Допълнително ще се извършва гласуване във фейсбук страницата на събитието Конкурс за рисунка "Земята, пчелите и хората" с поставяне на лайк под конкретната творба. Във всяка категория победител ще е творбата, получила най-много „лайкове“ в срок до 16.04.2018г. вкл. Фейсбук страница на Конкурса за рисунка "Земята, пчелите и хората"

Награден фонд: Наградният фонд включва предметни, тематични награди и сертификати за участниците. Допълнително всички победители от Община Бургас, ще спечелят за СВОЯ КЛАС ЕКСКУРЗИЯ ДО МУЗЕЯ НА ПЧЕЛИТЕ в гр. Несебър. Награждаване: Наградите на участниците ще бъдат връчени на тържество по случай Деня на Земята, на 20.04.2018г., в ЕКСПОЗИЦИОНЕН ЦЕНТЪР ФЛОРА БУРГАС, Бургас от 17:30 ч. Списък с имената на победителите и творбите им ще бъдат публикувани във в. „Български фермер” – медиен партньор на конкурса; в сайта и Фейсбук страницата на пчеларско сдружение Бургас, страницата на ОД „Земеделие“- Бургас, страницата на Община Бургас.

Организатори : Пчеларско сдружение Бургас; Община Бургас; ОЕКЖ към ОД“ Земеделие“- Бургас; Адрес за изпращане на творбите: гр.Бургас 8000, ул. „Райна Княгиня“ 11, До: Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас ( бившото ОДК)
за: Конкурса „Земята, пчелите и хората“

crazybee3
 


crazybee2

За контакти: 0895 45 55 55 Е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Произведенията няма да се връщат. Организаторите си запазват правата да фотографират, филмират, записват и разпространяват получените творби на участниците, без да заплащат права и обезщетения за това. Изпратените творби остават собственост на фонда на организаторите. Творби, които не отговарят на регламента ще бъдат дисквалифицирани. Колективни рисунки се приемат, но при различна възраст на участниците – творбата се отнася към по-голямата възрастова група.
Eмил Янев - пчелар: GSM: 0887701375